Spring naar hoofd-inhoud

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij jij centraal staat


Jouw hulpbron ontdekken, jouw wijsheid vragen of een moment voor jezelf.
 

Hypnotherapie

Als hypnotherapeut volg ik jou in jouw beleving binnen de kaders van technieken en methoden. Jij leert gebruik maken van jouw hulpbronnen waardoor je inzicht krijgt in je eigen functioneren. Hypnotherapie brengt jou dichter bij wie je werkelijk bent.

Door middel van hypnotherapie wordt duidelijk hoe je jarenlang op een bepaalde manier hebt gereageerd, welke strategieën je altijd hebt in gezet en welke overtuigingen je hebt. Door te werken met trance, wat te vergelijken is met dagdromen, kom je dichter bij je onderbewuste. Trance wordt ingezet voor een therapeutisch doel. Trance is een toestand van een verhoogd niveau van bewustzijn en een toegenomen openheid voor suggesties. Daardoor kan er rechtstreeks gecommuniceerd worden met het onbewuste.
Op deze manier wordt het kritisch bewustzijn, het logisch denksysteem gepasseerd. Het observerend vermogen blijft aanwezig zelfs tijdens diepe trance. Dit betekent dat je niet gedwongen kan worden om iets te zeggen of te doen wat je niet wil.

Gebeurtenissen, emoties kunnen zich vastzetten in je lichaam. Middels hypnotherapie kun je hier inzicht in krijgen.


Familieopstellingen

De oorsprong van veel problemen in relaties, werk, lichamelijke ziektes, depressies, verslaving of herhaalde ongevallen is te vinden in de onbewuste verstrengeling met onze familie.
Een opstelling maakt verstoorde verhoudingen binnen familiebanden zichtbaar. Verstikkingen en emotionele spanningsvelden worden geheeld door familieopstelling.

ERV

Naast verschillende technieken die ik gebruik vanuit de hypnotherapie maak ik ook gebruik van de methode Eenzijdige Relaties Verbeteren. De methode Eenzijdige Relaties Verbeteren kan worden ingezet als je niet tevreden bent over een relatie. Dit kan een partnerrelatie zijn, een familierelatie, een vriendschap of een werkrelatie. Het principe bij ERV is dat je de ander niet kan veranderen maar je kan wel jouw ideeën en gedachten over de ander veranderen.